Szabolcsi Zsolt

Szabolcsi Zsolt
CV letöltése

Kutató

Tudományos segédmunkatárs (TK SZI)
Kutatási területek

Szabolcsi Zsolt PhD jelölt, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének tudományos segédmunkatársa. A dezinformálás és annak korrekciós lehetőségét vizsgáló doktori disszertációjának lezáró szakaszába lépett, amit az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Szociológia Doktori Iskolájában véd meg hamarosan. Főbb érdeklődési területei közé tartozik például a kisebbségi csoportok identitás-stratégiái és megküzdési mechanizmusai, amivel a Közép-európai Egyetemen folytatott tanulmányai során kezdett el foglalkozni. Foglalkoztatja továbbá, szintén a csoportokra vonatkozóan, a média által konstruált narratívák hatása a médiafogyasztóra, de más médiában megjelenő narratívák elemzése is közel áll hozzá, például a fenntarthatósághoz köthető vagy a hírekkel kapcsolatos tartalmak elemzése. Kutatásaihoz elsősorban a Bridges Projekt során, a migráció médiamegjelenésének elemzésével, illetve az ÚNKP kutatási projektjében szerzett tapasztalatot.    

Kiemelt publikációk

Éva Bognár, Péter Kerényi, Endre Sík, Ráchel Surányi, and Zsolt Szabolcsi (2023). ‘Migration Narratives in Media and Social Media: The Case of Hungary’. Working Paper No. 7. Spain: BRIDGES. https://www.bridges-migration.eu/wp-content/uploads/2023/02/BRIDGES-Working-Papers-7_WP3-National-Report-Hungary.pdf.

Zsolt Szabolcsi (2021). ‘A Reklámok Közé Bújtatott Politikai Narratívák Az MTVA Által Gyártott Villámhírek És a 6 Órai Hírek Tartalomelemzése’. Médiakutató 22, no. 2 : 53–68.