Konferenciafelhívás: A szociológia egy sikeres évszázad előtt?

Részletek itt

Éppen 20 évvel ezelőtt Némedi Dénes heves vitát kiváltó cikkében tekintette át a szociológia tudományának helyzetét. Az azóta eltelt években számos új kihívás érte a szociológiát és a szociológia oktatását. A diszciplínát érintő általános, nemzetközi folyamatokon túl a hazai tudományos és oktatási intézményrendszer átalakulása és a közéleti diskurzusok kiéleződése miatt újra időszerűvé vált a magyar szociológia helyzetének áttekintése és az intézményes és szakmai kérdésekről való párbeszéd lehetőségének megteremtése. Ezért a Társadalomtudományi Kutatóközpont konferenciát szervez a magyar szociológiáról és annak legújabb kutatási eredményeiről. A konferenciára várjuk minden magyarországi vagy magyar nyelvterületen dolgozó szociológus jelentkezését. A konferencia nyelve alapvetően magyar, de magyar nyelvterületen dolgozó, magyarul nem beszélő kutatók is jelentkezhetnek angol nyelven. Teret biztosítunk PhD hallgatók számára is, akiknek külön mentorprogrammal segítjük bemutatkozását.

  • Időpont: 2020. október 8–9. 
  • Helyszín: Társadalomtudományi Kutatóközpont, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.
  • Jelentkezési határidő: 2020. április 15. 
  • A részvétel ingyenes. 

A járványhelyzet ellenére úgy készülünk, hogy a konferenciát megtartjuk. Amennyiben ez júniusban nem lesz lehetséges, egy szeptemberi időpontra halasztjuk el.

Ezért kérünk minden érdeklődőt, április 15.-ig küldje be az absztraktját, hogy a konferencia programját összeállíthassuk.

Köszönettel, a szervezők.

Jelentkezés

Részletes felhívás magyarul (pdf)

Call for papers: Sociology at the Dawn of a Successful Century?