A Covid-19 járvány társadalmi hatásai minikonferenciáról számol be a Qubit

A Covid-19 járvány társadalmi hatásai kutatás első eredményeiről tartott eseményről (2022. március 22.) a Qubit által készített beszámoló itt olvasható: Szegény embert még a Covid is húzza: Bemutatták a járványidőszakot elemző nagyszabású magyar kutatás eredményeit (Radó Nóra, 2022. március 23.).

A kutatás gyorsjelentése letölthető: A Covid-19 járvány társadalmi hatásai. Gyorsjelentés.

A Qubit által készített beszámoló itt olvasható: Szegény embert még a Covid is húzza: Bemutatták a járványidőszakot elemző nagyszabású magyar kutatás eredményeit (Radó Nóra, 2022. március 23.).

Részlet a cikkből:

"Nőttek a jövedelmi egyenlőtlenségek, és szinte az élet minden területén rosszabbul jártak a társadalom peremére szorult vagy tőlük alig jobb helyzetben lévő, egyébként is sérülékeny csoportok a koronavírus-járvány miatt: jobban támadta őket a vírus, kevésbé voltak hajlandók oltakozni, nagyobb valószínűséggel veszítették el az állásukat, és a megnövekedett nyomás nagyobb lelki terhet rótt rájuk.

Ez derült ki a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete keddi minikonferenciáján, ahol egy tavaly év végén végzett kutatás eredményeit mutatták be. A kutatók a 2021. november 29. és december 11. között, vagyis a negyedik járványhullám felfutó szakaszában, két online kérdőívvel, kvótás mintavétellel, 1000-1000 fős válaszadási eredménnyel mérték fel a 18-65 év közötti magyar felnőtt lakosság koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatait. Olyan kérdéseket vizsgáltak, mint hogy a városokat vagy a falvakat sújtotta inkább a koronavírus, mitől tartanak valójában az oltásellenesek, hányan veszítették el a munkájukat vagy kaptak kevesebb fizetést a COVID miatt, és tényleg rámentek-e a párkapcsolatok vagy a barátságok a járványra."

Az esemény részletei itt érhetők el: A Covid-19 járvány társadalmi hatásai. Minikonferencia

A gyorsjelentés az alábbi linken érhető el: A Covid-19 járvány társadalmi hatásai - Gyorsjelentés

A Facebook esemény itt található: Facebook | A Covid-19 járvány társadalmi hatásai. Minikonferencia