A koronavírus elleni oltási programmal kapcsolatban nyilatkozott Sik Endre

A Sik Endrével (TK SZI) és Németh Erzsébettel készített teljes interjú a magyarországi oltási programról az alábbi linken olvasható: „Akik nem megrögzöttek, szépen lassan át fognak állni” – Hogyan lehetne felpörgetni az átoltottságot? | Szeretlek Magyarország, 2021. október 19. 

Részlet az interjúból:

"– Itt állunk a negyedik hullám előtt, az oltakozás meg megrekedt. A lakosság egyharmada nem oltatta be magát. Köztük vannak nyilván azok, akik sosem fogják, de sokan lehetnek olyanok, akik elérhetőek lennének. Mi az oka a megtorpanásnak?

– Jelenleg nagyon bizonytalan mindaz a tudás, amivel nemcsak az orvosi, a genetikai, de a szociológiai is, amivel a témában rendelkezünk. De példamutató volt a tudósok gyors reagálása és az a nemzetközi együttműködés, amivel a járványra reagált a világ. Ha ez lesz a járvány egyetlen pozitív hozadéka, azt ne becsüljük le."

A teljes interjú az alábbi linken olvasható: „Akik nem megrögzöttek, szépen lassan át fognak állni” – Hogyan lehetne felpörgetni az átoltottságot? | Szeretlek Magyarország, 2021. október 19.