Konferencia felhívás :: European Social Survey Magyarország 2021. évi szimpózium

A Társadalomtudományi Kutatóközpont által szervezett konferencia részletei az alábbi linken érhetők el: Konferencia felhívás :: European Social Survey Magyarország 2021. évi szimpózium

A Társadalomtudományi Kutatóközpontja (MTA Kiválósági Kutatóhely) konferenciát rendez ’ESS Magyarország 2021’ címmel. A konferencia célja, hogy fórumot biztosítson kutatók és elemzők számára az ESS adatain alapuló tudományos kutatásaik és elemzéseik megosztására és megvitatására. A szervezők különösen szívesen látnak absztraktokat az alábbi területekről:

  • az ESS 9. fordulójának adatait (is) használó kutatások, melyek országok közötti, vagy idősoros összehasonlításokat, esetleg ezek kombinációját alkalmazzák;
  • az ESS 9. adatfelvétel változó moduljainak témáit (Az élet kulcseseményei, életszakaszok (Timing of life); Társadalmi igazságosság és méltányossággal kapcsolatos attitűdök) vizsgálják,
  • regionális összehasonlításokat alkalmaznak;  az ESS kutatások módszertani kihívásaival foglalkoznak, különös tekintettel a COVID járvány társadalmi hatásaival.

Az ESS éves konferenciát 2021 december 2-án hibrid (személyes és online) formában tervezzük megrendezni Budapesten, a Társadalomtudományi Kutatóközpontban.

Az absztraktok beküldési határideje: 2021 november 5-e. Kérjük, az absztraktokat Bodor-Eranus Elizának (bodor-eranus.eliza@tk.hu) küldjék.

A konferenciára befogadott előadásokról 2021 november 15-ig értesítjük az előadókat. Az absztrakt 150-200 szó, 3-5 kiemelt kulcsszót tartalmaz, és jelölje meg, hogy milyen ESS adatot használnak az elemzésben. Az előadásoknak nem kell végleges, publikált cikkeknek lenniük.

A teljes felhívás itt olvasható: Konferencia felhívás :: European Social Survey Magyarország 2021. évi szimpózium