Szalma Ivett (TK SZI) a Klubrádió vendége volt a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos kutatása kapcsán

A Klubrádió Bonyolult dolgok című adása meghallgatható az alábbi linken: De kinek jó ez az egész? | Klubrádió 2021. június 24.

Magyarországon eddig sem volt egyszerű sikeresen végigmenni egy mesterséges megtermékenyítési procedúrán, de eddig legalább az állami ellátás mellett választható volt a magánellátás is. Ez utóbbit egy néhány hete elfogadott törvény megszüntette, így azok az anyukák, akiknek eleve óriási lelki terhet jelent az eljárás, most még hosszabb várólistára számíthatnak, vagy elmehetnek külföldre.

Az adásban egyrészt arról beszélgettünk, hogy mit gondolnak az emberek magáról a mesterséges megtermékenyítésről, és beszélgettünk egy édesanyával is, aki testközelből látta mind az állami, mind a magánellátás előnyeit és hátrányait, és aki nemrég demonstrációt szervezett azért, hogy ne vegyék el a választás lehetőségét azoktól, akik nem akarnak állami intézményekbe menni.

Szalma Ivett, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének tudományos munkatársa, és Kazinczy Krisztina volt az adás vendége.

A Klubrádió Bonyolult dolgok című adása elérhető az alábbi linken: De kinek jó ez az egész? | Klubrádió 2021. június 24.