A Jelen legújabb számában Szikra Dorottya száll vitába Skrabski Fruzsinával

A teljes interjú előfizetés után az alábbi linken érhető el: Nehéz nekem erről beszélni – Skrabski Fruzsina és Szikra Dorottya vitája | Jelen, 2021. július 27.

Részlet az interjúból:

"Ónody-Molnár Dóra: A kormányoldal azzal érvel, hogy olyan törékeny, érzékeny időszakban, mint amilyen a kamaszkor, befolyásolhatja a fiatalok szexuális identitásának kialakulását, ha melegaktivistákkal, meleg témájú érzékenyítő tartalmakkal találkoznak.  

Szikra Dorottya: Kutatások mutatják, hogy azokban az országokban, ahol van az LMBTQ identitásokkal is befogadó szexuális felvilágosítás, vagy ahol azonos nemű párok nevelhetnek gyerekeket, nem lesz több meleg vagy transzszexuális személy, sőt mit több, nem születik kevesebb gyerek. Tehát a két dolog nem áll egymással ellentétben. Viszont az a támadás, amely a törvényből következik, nagyon súlyos traumákat és fájdalmat okoz. Bárkinek, aki nem heteroszexuális identitású. Ez az egy, amit elér ez a törvény. Illetve azt, hogy még több LMBTQ személy is azt fontolgassa, hogy elhagyja az országot. Ezt személyesen és szakemberként is rossznak tartom. Nem tartom azt sem megalapozottnak, hogy egy meleg pár ne nevelhessen gyereket. Semmilyen kutatás nem támasztja alá, hogy ilyen esetben a gyerek meleg lesz, vagy kevésbé lesz heteroszexuális, mint az a gyerek, aki hagyományos házasságban nő fel. 

Skrabski Fruzsin: Ez fontos vitatéma. Az Azonnalin megjelent nemrégiben egy írás, amely kutatásokra alapozva bizonyítja, hogy ott, ahol a melegérzékenyítést beengedik az iskolába, nő a fiatalok körében a magukat homoszexuálisnak vallók száma. Itt van a kulcskérdés. Lehet-e divatból valaki homoszexuális? Mert ha lehet, akkor a népszerűsítés nyilván növeli az esélyét."