Antal Z. László Egészségszociológia holisztikus megközelítésben című könyvében szereplő egyik tanulmány elérhető a TK SZI honlapján

A szimbólumok szerepe a természet és a társadalom közötti harmónia kialakításában című tanulmány az Egészségszociológia holisztikus megközelítésben című könyvben jelent meg.

Részlet a tanulmányból:

"Az az előadás kísérlet annak bemutatására, hogy a tudomány és a művészet képes egymás segítésére, és hogy a holisztikus megközelítéssel közelebb juthatunk életünk alapvető kérdéseinek megválaszolásához. Az adhat reményt arra, hogy a pusztító folyamatok megfékezhetők vagy arra, hogy az életnek lesz folytatása a Földön, „Ha már elpusztul a világ”, hogy napjainkban egyre több tudós, művész, vallási vezető, politikus és számos más ember hívja fel a figyelmet a veszélyekre. Ezt a reményt erősíti, hogy közülük egyre többen ismerik fel az interdiszciplináris, a transzdiszciplináris megközelítések és a végtelen időszemlélet jelentőségét, és hogy ezeknek a figyelmeztetéseknek egyre erősebb társadalmi hatása van."

A könyvről részletei: Antal Z. László (2020) Egészségszociológia holisztikus megközelítésben. Budapest, L’Harmattan Kiadó. p. 248 (ISBN: 9789634147053)