Szirmai Viktória (szerk.): Csinált városok a XXI. század elején - Egy "új" városfejlődési út ígérete címmel - Könyvbemutató

2013. október 4-én a MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának Jakobinus  termében bemutatásra került Szirmai Viktória által szerkesztett "Csinált  városok a XXI. század elején - Egy "új" városfejlődési út ígérete" című  könyv. A kötet egy 3 éves (2010-2012), az OTKA által támogatott "Egy új  városfejlődési modell szerveződése? Átmenet és globalizáció a magyarországi  ún. új városokban és térségeikben" című pályázat végeredménye.

A kötet szerzői: Szirmai Viktória, Baji Péter, Baranyai Nóra, Csizmady Adrienne, Halász Levente, Laki Ildikó, Uzzoli Annamária és Váradi Zsuzsanna.

Az ünnepi eseményen a művet Prof. Dr. Szirmai Viktória, az MTA  Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének Széchenyi-díjas  kutatóprofesszora mellett, Dr. Szigeti István, az OTKA Társadalomtudományi  Kollégiumának titkára, Prof. Dr. Rechnitzer János, a győri Széchenyi István  Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára és a Regionális- és Gazdaságtudományi  Doktori Iskola vezetője, Prof. Dr. Kovács Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem  Gazdaság- és Társadalomföldrajzi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára,  valamint Dr. habil. Tamás Pál, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont  Szociológiai Intézetének tudományos tanácsadója méltatta és mutatta be.

A 287 oldalas könyv kiadásáért az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete felelt, a nyomdai előkészítéseket az Art Webber Studio végezte el, a borítótervet Juhász Tamás készítette.

Az érdeklődést mutatta, hogy a rendezvényen több, mint 50 vendég tette tiszteletét és 70 könyv fogyott el aznap.