A struktúra közbelép: hatalom és esendőség a szülészeti ellátásban: Szociobisztró folyt. köv.

   2024. október 10.

TK SZI Szociobisztró bemutatja:

Időpont: 2024. október 10. 18:00

Helyszín: MANYI - Kulturális Műhely (Budapest 1027, Margit körút 16.)

Fenyvesek közt a vadvirágos réten csinos klinika, fényes, fehér kórtermekkel és snájdig orvosokkal, akik makulátlan köpenyben, mosolyogva műtenek, csevegnek, flörtölnek: ez a sorozat vitte sikerre a kórházas zsánert a nyolcvanas-kilencvenes években. Az Ealing kórház és Adam Kay nem ilyen. Űzött tekintetű, sápatag doktorka kacsázik a tömött kórházi folyosón, igyekszik, elrontja, könyékig tocsog a vérben, gorombaság, szenvtelenség veszi körül, nincsen remény.
Milyennek mutatja egy mai sorozat az egészségügy és a benne dolgozók állapotát? Bárhol, bármikor történhetne és történik is: kiszolgáltatott betegek, magukra hagyott orvosok, szétesett életek. Ez fájni fog.
A sorozat kapcsán vendégeinkkel, Acsády Judit szociológussal (TK SZI) és Darvas-Malonyai Eszter kommunikációs munkatárssal (EMMA Egyesület) az egészségügy, azon belül is a szülészet nyomoráról, bevett gyakorlatokról és megoldhatatlan helyzetekről, a reformok akadályairól beszélgetünk. Mire törekszik és milyen keretek között működik ma az alternatív szülészeti mozgalom? Mennyire volt képes több évtizednyi állhatatos küzdelemmel átalakítani az ellátórendszert, és mire számíthatunk eztán?

A Szociobisztró folyt. köv. házigazdái: Kerényi Szabina (TK SZI) és Vajda Róza (TK KDK).

Facebook esemény