A HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete és Társadalmi Ökológia és Klíma Kutatási Centruma
tisztelettel meghívja Önt a
TÁRSADALMI STÁTUSZ ÉS FENNTARTHATÓSÁG
Esettanulmányok a fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási
kezdeményezésekről és gyakorlatokról című workshopra,
amely a Fenntartható fogyasztási mintázatok, viselkedési stratégiák és tudáshasználat a magyar társadalomban nevű (OTKA–NKFIH) kutatás legújabb eredményeit mutatja be.
Időpont: 2023. december 5. 13–15 óra
Helyszín: HUN-REN TK Szociológiai Intézet tárgyalója, MTA HTK Bp. IX. Tóth Kálmán u. 4. B ép. 1. em.
és online ezen a linken: https://us06web.zoom.us/j/83599656955...
A workshop keretében négy blokkban pecha-kucha előadások keretében bemutatjuk a kutatás esettanulmány munkacsomagjának első eredményeit.
Az esettanulmányokban egyéni és közösségi megoldásokat elemzünk városi és vidéki környezetekben, a társadalmi hierarchia különböző szintjein. Az esettanulmányok célja, hogy megtaláljuk és meghatározzuk a fenntartható fogyasztást meghatározó társadalmi tényezőket, hogy feltárjuk, hogyan termelődik, illetve hogyan terjed a különféle térbeli-társadalmi mezőkben
a fenntarthatósággal kapcsolatos tudás és gyakorlat.
A tematikus blokkok:
Közösségi kertek
Bevásárló közösségek
Energiaközösségek
Szociális programok és fenntarthatóság
Az előadások szerzői:
Acsády Judit, Bukovics István, Csurgó Bernadett, Ferencz
Zoltán, Kapala-Havas Maja, Horzsa Gergely, Kara Zsuzsanna, Kerényi Szabina, Kocsis Viktória, Kovách Imre, Kőszeghy Lea, Kristóf Luca, Megyesi Boldizsár, Szabolcsi Zsolt